میدانستید که به کمک ابزارهای گوگل میتوانید فروشگاه اینترنتی رایگان خودتان را بسازید؟ این کار خیلی راحت و سریع انجام میشود و هزینهای هم برای شما ندارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی در گوگل را برای شما تهیه کنیم. بعد از مطالعه این مقاله میتوانید یک سایت اینترنتی در گوگل داشته باشید.
راستش را بخواهید هر چیز رایگانی ناخودآگاه توجه ما را به خودش جلب میکند. خیلیها فقط به دنبال چیزهای رایگان هستند و اصلا به کاربرد آن ابزار توجهی ندارند. در این مقاله بعد از آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی در گوگل به شما میگوییم که آیا این سایت رایگانی که ساختید اصلا به دردتان میخورد یا نه. بعد هم در پایان مقاله یک روش جایگزین و بهتر به جای ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان معرفی میکنیم.
آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان به صورت تصویری
گوگل سالهاست که سرویس گوگل سایتس (Google Sites) را راهاندازی کرده است، اما خیلی از افراد با این سرویس آشنایی ندارند. استفاده از این سرویس رایگان است و هیچ هزینهای ندارد. البته اگر بخواهید دامنه یا آدرس اختصاصی برای سایتتان داشته باشید باید برای خرید دامنه هزینه پرداخت کنید. هدف گوگل از راهاندازی سرویس Sites ارائه سایت رایگان به مردم است.
همانطور که در مقاله «طراحی سایت فروشگاه اینترنتی در اهواز» هم گفتیم برای داشتن یک سایت خوب باید هزینه کنیم. گوگل هدفش این نیست که یک سایت کامل و حرفهای را به صورت رایگان به کاربران بدهد. سایتی که با گوگل میسازید خیلی ابتدایی است و بسیاری از امکانات سایتهای امروزی را ندارد. پس اگر به دنبال یک سایت حرفهای هستید، در پایان مقاله بهترین جایگزین برای سرویس طراحی سایت گوگل را معرفی کردهایم. اگر هم به امکانات زیادی در سایتتان احتیاج ندارید، در ادامه روش استفاده از سایت ساز گوگل را آموزش دادهایم.
ساخت وب سایت فروشگاه اینترنتی رایگان در گوگل
اول از همه به آدرس sites.google.com وارد شوید. اگر با اکانت جیمیل خودتان وارد شده باشید صفحهای مثل عکس زیر میبینید. در غیر این صورت باید وارد حساب جیمیل شوید یا اگر حساب گوگل ندارید باید یکی بسازید.
در این صفحه روی دکمه آبی رنگ Got it کلیک کنید تا صفحه اصلی سرویس گوگل Sites نمایش داده شود. حالا برای این که سایتتان را بسازید باید موس را روی دکمه + در قسمت پایین سمت راست ببرید. بعد از آن دو گزینه نمایش داده میشود که باید روی آیکون برگه یا choose template کلیک کنید. به این ترتیب صفحه انتخاب قالب سایت برای شما باز میشود.
در این صفحه با توجه به نوع سایتی که میخواهید بسازید یکی از قالبهای گوگل را انتخاب کنید. با کلیک روی قالب مورد نظر به صفحه مخصوص ویرایش قالب وارد میشوید. در این قسمت میتوانید بخشهای مختلف سایتتان را شخصی سازی کنید. طراحی سایت با گوگل خیلی سخت و پیچیده نیست و فقط باید روی قسمتهای مختلف سایت کلیک کنید تا گزینههای مربوط به تغییر آن ظاهر شود.
هر سایت از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که باید به آنها توجه شود. مثلا هدر، فوتر و بخش محتوا قسمتهای اصلی سایت هستند. برای این که سایت خوبی داشته باشید باید در طراحی هر کدام از این قسمتها یکسری از موارد را رعایت کنید. در مقاله «طراحی فروشگاه اینترنتی در اهواز» به شما بخشهای مختلف هر سایت اینترنتی را معرفی کردیم و گفتیم که در طراحی این قسمتها به چه مواردی توجه کنید.
قدم اول در طراحی سایت این است صفحه اصلی سایت را درست کنید. صفحه اصلی سایت تاثیر زیادی در جذب مخاطب دارد و لازم است در طراحی آن موارد مختلفی را رعایت کنید. مثلا حتما اطلاعات تماستان را در صفحه اول درج کنید. پیشنهاد میکنم قبل از طراحی صفحه اصلی سایت حتما مقاله «صفحه اصلی سایتتان را جذاب درست کنید» را با دقت مطالعه کنید.
به عنوان نمونه اگر نشانگر موس را روی قسمت هدر یا بالای سایت ببرید، مثل عکس بالا چند گزینه در پایین و سمت چپ هدر ظاهر میشود. اگر گزینه مشخص شده در عکس را بزنید یک منو باز میشود و میتوانید نوع هدر سایت را تغییر دهید. با کلیک روی لوگوی پیشفرض و متن Progect Name هم میتوانید لوگوی سایت و اسم آن را عوض کنید.
به سادگی و با کمی حوصله میشود یک سایت فروشگاه اینترنتی رایگان مثل عکس بالا درست کرد. برای زیباتر شدن سایتتان باید عکسهای باکیفیتی را از اینترنت پیدا کنید و داخل سایت قرار دهید. در مقاله «از کجا عکس جذاب و خلاقانه برای سایتم پیدا کنم؟» چند منبع رایگان برای دانلود عکس سایت معرفی کردیم که خیلی به دردتان میخورد.
بعد از این که صفحه اول سایت را طبق سلیقه خودتان درست کردید نوبت به سایر بخشهای سایت میرسد. معمولا سایتهای مختلف چندین صفحه دارند که اطلاعات خاصی را به کاربران میدهد. مثلا صفحه نمونه کار به صورت یک گالری است که چند مورد از کارهای شما را به بازدیدکننده نمایش میدهد.
برای ساخت یک صفحه، مثل عکس زیر باید از منو سمت راست وارد تب Pages شوید. در پایین ستون سمت راست یک علامت + ظاهر میشود. با بردن نشانگر موس روی این علامت و کلیک روی گزینه New Page به راحتی میتوانید یک صفحه جدید بسازید.
برای طراحی صفحه، باید از ستون سمت راست به تب Insert بروید. با رفتن به این تب تمام ابزارهای لازم برای ساختن یک صفحه از سایت به شما نمایش داده میشود. با کلیک روی هر کدام از ابزارها یا کشیدن و رها کردنشان در صفحه، میتوانید آنها را به سایت اضافه کنید.
بعد از این که صفحات مختلف سایت را ایجاد کردید تقریبا کار تمام است و سایت شما آماده شده است. اگر میخواهید ببینید که سایت شما به چه شکلی در اینترنت به کاربران نشان داده میشود، گزینه Preview را از منوی بالای صفحه مثل عکس زیر انتخاب کنید.
با زدن این گزینه پیشنمایشی از سایت شما نشان داده میشود و میتوانید قسمتهای مختلف سایت را بررسی کنید. پایین صفحه سه گزینه مثل عکس زیر وجود دارد که نمای سایت شما را در کامپیوتر، تبلت و موبایل نشان میدهد. از آنجا که اکثر کاربران با موبایل از سایتها بازدید میکنند خیلی مهم است که سایت شما ظاهر خوبی در صفحه کوچک موبایل داشته باشد.
سعی کنید متنهای طولانی و خیلی درشت در صفحه اصلی ننویسید و لازم نباشد کاربر خیلی صفحه را به سمت پایین بکشد تا به انتهای سایت برسد. گوگل خودش اصول طراحی سایت واکنشگرا در قالبها رعایت کرده است و سایت شما به درستی در موبایلها و صفحههای کوچک نشان داده میشود.
در پایان اگر از سایت طراحی شده راضی بودید دکمه Publish در قسمت بالای سمت راست صفحه را بزنید. بعد از رد شدن از این قسمت باز هم میتوانید بخشهای سایتتان را اصلاح کنید یا تغییر دهید.
بعد از این کار یک کادر جدید مثل عکس زیر باز میشود که باید تنظیمات نهایی سایت را در آن انجام دهید. در کادر اول باید آدرس سایت را انتخاب کنید. به عنوان مثال ما آدرس ahvazdev را انتخاب کردیم. به این ترتیب آدرس ما در گوگل https://sites.google.com/view/ خواهد بود. اگر میخواهید سایت شما روی دامنه شخصی خودتان مثل ahvazdev.ir باز شود باید گزینه Manage که در عکس مشخص شده را بزنید و تنظیمات آن را انجام دهید.
وقتی که کارهای لازم را انجام دادید، روی دکمه Publish کلیک کنید. فقط حواستان باشد که اگر میخواهید سایت شما در گوگل نمایش داده شود، تیک گزینه آخر را نزنید. بعد انجام این کارها سایت شما درست شده و از همین الان کاربران میتوانند وارد آن شوند.
وقتی که به صفحه طراحی سایت با گوگل برگردید یک مثلث کنار دکمه Publish ظاهر شده است. با کلیک روی این مثلث منویی مثل عکس زیر باز میشود. از طریق این منو میتوانید تنظیمات مرحله قبل را تغییر دهید، سایت خود را ببینید و یا سایت را از حالت انتشار خارج کنید تا کاربران نتوانند آن را ببینند.
حالا که روش طراحی سایت فروشگاه اینترنتی در اهواز با گوگل را یاد گرفتید، احتمالا این سوال در ذهن شماست که این سایتی که ساختم اصلا به دردم میخورد یا نه؟ برای پاسخ به این سوال اول از همه مزایا و معایب ساخت وب سایت با گوگل را بررسی میکنیم.
مزایا و معایب ساخت در گوگل
مسلما هدف گوگل این نبوده که یک فروشگاه اینترنتی رایگان خیلی خوب و کامل را به شما بدهد. آن هم بدون هزینه و بدون این که حتی تبلیغاتی در آن نمایش داده شود. گوگل این سرویس را برای ساخت سایتهای بسیار ساده و به نوعی برای ارائه پروپوزال ایجاد کرده است. پس در نتیجه سرویس Google Sites اصلا برای راهاندازی یک کسب و کار و درآمدزایی مناسب نیست. سایتهایی که با گوگل میسازید فقط برای معرفی شما کاربرد دارند و هیچ قابلیت تجاری خاصی ندارند.
به طور کلی مهمترین معایب و کمبودهای سایت ساز گوگل عبارتند از:
- امکان ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان، نمایش تبلیغات و به طور کلی کسب درآمد از آن وجود ندارد.
- فونتهای محدودی دارد و برای ساخت سایت فارسی مناسب نیست.
- المانها و بخشهای بسیار کمی برای طراحی صفحات سایت دارد.
- طراحی چند منو برای سایت وجود ندارد.
- ثبت نام کاربران در سایت وجود ندارد.
- آپلود فایل در آن وجود ندارد.
- فقط ویدیوهایی که در یوتیوب آپلود شده باشند را میتوانید در سایت قرار دهید. چون یوتیوب در ایران فیلتر است ویدیو به کاربران ایرانی نمایش داده نمیشود.
- امکان ساخت وبلاگ در آن وجود ندارد.
خلاصه این که سایتی که با گوگل میسازید محدودیتهای خیلی زیادی دارد و کاربرد آن هم بسیار کم است. با این وجود ساخت سایت با گوگل مزایایی هم دارد که باعث میشود بعضی افراد از این سرویس برای طراحی سایت استفاده کنند. مزایای ساخت سایت با گوگل عبارتند از:
- ساخت وب سایت با گوگل کاملا رایگان است و هزینهای ندارد.
- برای ساخت سایت به هاست و دامنه احتیاجی ندارید.
- کار کردن با این سرویس راحت و سریع است و سایت شما بدون برنامهنویسی ساخته میشود.
به این ترتیب اگر یک سایت موقت میخواهید یا فقط به دنبال معرفی خودتان در اینترنت هستید، ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان با گوگل انتخاب مناسبی است.
یک جایگزین بهتر برای ساخت سایت در گوگل
همانطور که گفتم سایتی که با گوگل ساخته میشود اصلا درآمدی ندارد و به درد کسب و کارها نمیخورد. اگر هدفتان از ساخت سایت این است که کسب درآمد کنید، باید به دنبال یک روش جایگزین باشید. ما یک روش بهتر و مناسبتر برای ساخت سایت سراغ داریم که هیچ کدام از معایب طراحی سایت با گوگل را ندارد.
پیشنهاد ما این است که برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی از تیم متخصص طراحی سایت اهواز توسعه استفاده کنید. با اهواز توسعه میتوانید یک سایت و فروشگاه اینترنتی کامل را با تمام امکانات طراحی کنید. طراحی سایت در اهواز توسعه حتی از ساخت سایت با گوگل هم راحتتر است. چون پنل مدیریت کاملا فارسی است و همه بخشها مشخص هستند. علاوهبر این چند ویدیو کوتاه آموزشی بعد از تحویل سایت به شما داده می شود که نحوه مدیریت سایت و کار با پنل در آن آموزش داده شده است.
در کنار این موارد پشتیبانی اهواز توسعه همیشه در کنار شماست و هر جا که نیاز به کمک داشتید به صورت رایگان مشکلات شما را رفع میکنند. در ضمن مدیریت سایت با اهواز توسعه هم نیازی به کدنویسی و برنامه نویسی ندارد و هر کسی میتواند سایت خودش را ویرایش کند.
اهواز توسعه سرویس خود را به صورت یک پکیج کامل به خریداران تحویل میدهد. دلایل زیادی برای انتخاب اهواز توسعه وجود دارد که در مقاله «۳۵ دلیل برای آنکه طراحی سایت در اهواز توسعه را انتخاب کنید!» همه آنها را به طور مفصل گفتهایم.
کسب و کار اینترنتی را با قدرت شروع کنید
در این مقاله روش ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان در گوگل را توضیح دادیم و مزایا و معایب آن را هم گفتیم. خلاصه این که اگر قصد دارید از فعالیت در اینترنت درآمدی هم داشته باشید، بهتر است یک سایت عالی و کامل در اهواز توسعه بسازید. بعد از این که سایتتان را ساختید مقالات افزایش فروش اینترنتی ما را بخوانید تا مشتریان بیشتری برای کسب و کارتان جذب کنید.
همین الان سفارش طراحی فروشگاه اینترنتی در اهواز توسعه ثبت کنید و از فرصت پشتیبانی ۱ سال رایگان که برای شما در نظر گرفتیم استفاده کنید. در قسمت نظرات مقاله برای ما بنویسید که قصد راهاندازی چه نوع سایتی را دارید تا شما را راهنمایی کنیم. اگر هم سوالی در مورد طراحی سایت داشتید، با شماره: ۰۹۳۶۰۳۵۵۴۴۰ تماس بگیرید.